Migrantske bande haraju gradovima

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2016, 03:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantske bande haraju gradovima

Pucnjava, ubistva i nasilje na nemačkim ulicama sve su češća slika. Već odavno eksperti upozoravaju na američke prizore s ove strane okeana.

Krajem juna je pripadnika Junajted tribjunsa (Ujedinjenih plemena) Vejsela A. (27) ubio jedan član Hels endželsa (Anđela pakla). Roker je pucao osam puta usred dana na rivalsku bandu i ranio još dvojicu njenih pripadnika. U Hamburgu već mesecima eskalira sukob oko profita u ozloglašenoj zoni Reperbana između Anđela pakla i Mongola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bande kojom upravlja Miri-klan. U centru Frankfurta je u maju takođe došlo do obračuna unutar najstarije bajkerske bande Anđela pakla, koju preuzima Turčin Ajgin M, u kojem su ranjeni Munis H. (41) i Emir K. (20), obojica poreklom iz Sjenice...

Nemački ekspert za rokerski i gangsterski kriminal Štefan Šubert, autor bestselera "Gangsterska zemlja Nemačka" i "Kako su Anđeli pakla osvojili nemačko podzemlje", koji je godinama vodio dvostruki život kao policajac i huligan, potvrdio je za portal Kop-onlajn da se bande iz Nemačke sve više šire prema Austriji, Švajcarskoj, Holandiji i Istočnoj Evropi, gde su za kratko vreme izveli desetine krivičnih dela:

- Ono što je posebno žalosno je da ministri unutrašnjih poslova i šefovi policije koji pripadaju SPD-u sistematski zataškavaju kriminal stranaca i njihovih bandi i klanova, kako propagirana multikulturalnost ne bi dobila pukotine. Policajci u patrolama ne snose ni najmanju krivicu za ovakav razvoj situacije, nego je to politički promašaj - kaže Šubert.

Bande novijeg datuma kao što su Junajted tribjuns, Blek džekets, kurdska Red legion i Sondame, sastoje se od 90 do 95 odsto od "auslendera". Etničke bande ne sukobljavaju samo zbog prihoda od dilovanja drogom i ucena, nego vode i svoje političke ratove.

- Turci, Kurdi, Libanci, Arapi, Albanci i Balkanci čine okosnicu gangsterskih bandi. Sociološki se to pripisuje "osetljivom migrantskom miljeu", ali je upadljivo da se skoro isključivo radi o MM muškarcima - muslimanima migrantima - navodi Šubert.

Naročito zabrinjavajuće je povezivanje gangsterske scene s islamističko-terorističkim grupama, što bi trebalo da alarmira bezbednosne službe. Po tvrdnji ovog eksperta, dešava se upravo suprotno. Kako su pokazali napadi u Parizu, Briselu i Nici, politika i mediji koriste kriminalnu prošlost terorista da ubede građane da se ne radi o terorističkim napadima, nego o delima kriminalaca. Kao da se kriminal i islamistički terorizam isključuju. Da to nije tako, na svojoj koži su osetili Francuzi i Belgijanci.

Ovakva simbioza je vidljiva i u Nemačkoj. Potrebno je samo da se sagleda pozadina islamističkog atentata u Esenu od 16. aprila, jer su mladi kriminalci pripadali islamističkoj mreži u Duizburgu-Markslohu. Novinarima, koji su prethodno prstima pokazivali na islamističku tvrđavu u Brisel-Molenbeku, bolje bi bilo da pišu o takvim problematičnim kvartovima u Nemačkoj, poručuje Šubert.

I balkanski krajevi mogu da se "pohvale" sve opasnijom rokerskom bandom - "Junajted tribjuns" (Ujedinjena plemena). Dokazane su im veze sa balkanskom mafijom, a više članova je već osuđivano zbog držanja prostitutki, nanošenja telesnih povreda i trgovine ljudima. Baza im se nalazi u mestu Filingen-Šveningen, 80 kilometara južno od Konstanca, gde je klub koji je osnovao nekadašnji bokser Armin Ćulum, poznat kao Boki iz Prijedora. On je 2009. morao da pobegne u Bosnu, u Sanski Most, jer mu je pretilo hapšenje zbog trgovine ljudima, odakle vuče konce Tribjunsa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.