Meksiko: Uhapšen vođa narko kartela Zaliv

Izvor: Blic, 19.Apr.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Uhapšen vođa narko kartela Zaliv

Meksičke vlasti potvrdile su juče da je uhapšen vođa narko kartela "Zaliv" Hose Ernandes Fuentes, koji je odgovoran za najveći deo nasilja u gradu Rejnosa, u severoistočnoj državi Tamaulipas, na granici sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Fuentes je uhapšen juče i prebačen u Meksiko Siti, uprkos žestokim sukobima meksičke vojske i policije sa oko 60 pripadnika Fuentesove bande, koji su pokušali da spreče hapšenje.

Ernandez je napredovao u kartelu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su njeni lideri bili ili zarobljeni ili ubijeni.

Grad Rejnosu poslednjih godinu dana potresaju sukobi kartela "Zaliv" i "Zetas", koji se bore za kontrolu pograničnih puteva za krijumčarenje droge.

Više od 100.000 ljudi izgubilo je život u nasilju u vezi sa drogom u Meksiku u poslednjih osam godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.