Meksiko: Pronađeno pet tela s vezanim rukama i znakovima torture

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Pronađeno pet tela s vezanim rukama i znakovima torture

Pet tela s vezanim rukama, uz očigledne tragove torture, pronađena su u jednoj kući u Meksiku Sitiju, saopštila je u subotu lokalna policija.

Tela su otkrivena u petak uveče u oblasti u kojoj živi većinom srednja klasa, i to na poziv suseda, rekao je za AFP predstavnik kancelarije gradskog tužioca.

Policija je saopštila da su žrtve tri žene i dvojica muškaraca. Njihove ruke bile su uvezane trakom, a na nekima od njih bilo je znakova da su trpeli torturu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Identitet žrtava nije saopšten, niti je navedeno šta bi mogao biti motiv višestrukog ubistva.

Meksiko prolazi kroz noćnu moru zbog nasilja u kojem je više od 100.000 ljudi ubijeno, a 22.000 se vodi kao nestalo od 2006. godine, kada je vlada angažovala vojsku u borbi protiv moćnih narko-kartela.

Kada se pronađu tela sa znacima torture, navodi AFP, vlasti često sumnjaju da je uzrok smrti nerašćišćeni računi rivalskih bandi, uglavnom u državama na severu Meksika.

Međutim, takvi zločini nisu česti u prestonici Meksika, u kojoj nije zabeleženo nasilje većeg obima vezano za drogu, navodi francuska agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.