Medvedev: Jasan cilj ubistva Nemcova - destabilizacija Rusije

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Jasan cilj ubistva Nemcova - destabilizacija Rusije

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev uputio je saučešće porodici ubijenog lidera opozicionog ruskog Pokreta solidarnosti Borisa Nemcova i pozvao da što pre budu razrešene okolnosti ubistva.

Medvedev je pozvao pravosudne i bezbednosne organe da učine sve da se rasvetli ovo ubistvo i da se pred lice pravde privedu odgovorni za ovaj gnusni zločin, prenosi agencija "Sputnjik".

"Ubistvo ruskog političara predstavlja jasnu nameru da se destabilizuje situacija u zemlji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio je zamenik predsednika Državne Dume Vladimir Vasilijev.

Lider ruske Komunističke partije Genadij Zjuganov smatra da je u pitanju otvorena provokacija, čiji akteri predstavljaju snage koje žele da maksimalno pogoršaju situaciju.

Zjuganov je naglasio da je hitno potrebna istraga o ubistvu Nemcova.

"Ubistvo Nemcova može da ima više varijanti, ali je jedno jasno da aktuelnim ruskim vlastima nije nikako u interesu njegova likvidacija", ruski poslanik Valerij Raškin.

Generalni direktor Međunarodnog instituta za političke ekspertize Jevgenij Minčenko smatra da se radi o dirigovanoj provokaciji protiv ruskih vlasti s namerom pogoršanja situacije uoči najavljenog sutrašnjeg protesta opozicije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev: Smrt Nemcova je ogroman gubitak

Izvor: Mondo, 28.Feb.2015

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da je ubistvo jednog od lidera opozicije Borisa Nemcova "veliki gubitak" za društvo, "čije je slobodu i vrednosti uvek branio"...Foto: AP Photo/RIA Novosti, Dmitry Astakhov,..U telegram saučešća porodici, objavljenom na sajtu ruske vlade, Medvedev...

Nastavak na Mondo...

Svetski lideri osudili ubistvo Nemcova

Izvor: VOA, 28.Feb.2015

Ruske vlasti su dale dozvolu opozicionim liderima da sutra u Moskvi održe marš, u znak sećanja na opozicionog lidera Borisa Nemcova. ubijenog juče par sati pošto je na radio stanici Ekho Moskvy apelovao na gradjane da protestvuju protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, rata u Ukrajini i ekonomske...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.