Mediji: Ruski operativci koristili Trampove savetnike kako bi uticali na predsedničke izbore

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Ruski operativci koristili Trampove savetnike kako bi uticali na predsedničke izbore

Ruski obaveštajci pokušali su da se infiltriraju u predsedničku kampanju u Ameriici prošle godine i to preko savetnika sadašnjeg predsednika SAD-a, prenose američki mediji.

Informacije su se pojavile u obaveštajnim podacima Federalnog istražnog biroa (FBI), koji je pokrenuo istragu o mogućoj koordinaciji između Trampovih ljudi uključenih u kampanju i ruskih zvaničnika, prenosi CNN.

Zvaničnici SAD su saopštili medijima da je nejasno da li je savetnik za spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << politiku Karter Pejdž, koji je deo opsežne istrage o ruskim naporima da se utiče na predsedničke izbore 2016. godine, znao da Moskva pokušava da ga iskoristi .

 Ruski agenti su vrlo verovatno prikrili svoj pravi identitet i ulogu pri kontaktu sa Pejdžom, koji je i sam porekao da je imao bilo kakvu saradnju sa Moskvom, prenose agencije.

Pejdž je održao govor u kom je kritikovao politiku SAD prema Rusiji na jednom od jačih moskovskih univerziteta, što je u FBI-ju unelo sumnje da možda održava kontakt sa ruskim operativcima, koji utiču na njega.

 Pejdž je samo jedan od nekoliko Trampovih savetnika za koje su SAD i evropske obaveštajne službe otkrile da su imale kontakt sa ruskim zvaničnicima i drugim ruskim agentima, navodi CNN.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.