Mauritanija zatvorila granicu s Malijem zbog ebole

Izvor: Press, 25.Okt.2014, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mauritanija zatvorila granicu s Malijem zbog ebole

Mauritanija je danas zatvorila svoju granicu s Malijem, pošto je u njenoj blizini, na zapadu te zemlje, potvrđen prvi slučaj ebole, saopštili su zvaničnici.
Šef medicinske službe u Kobeniju, gradu u istočnoj Mauritaniji kod granice s Malijem, Limame Ould Dedeh, rekao je da su im vlasti u Nuakšotu poslale naređenje da zatvore sve kopnene prelaze.
Ranije danas, predsednik Malija Ibrahim Bubakar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Kejta rekao je da njegova zemlja neće zatvoriti granicu s Gvinejom, iako je prvi slučaj zaraze ebolom u Mali dospeo iz te zemlje koja se s epidemijom bori mesecima, preneo je Rojters.

 
Vlasti u Maliju su potvrdile smrt prvog pacijenta obolelog od ebole u njihovoj zemlji i rekle da se radi o dvogodišnjoj devojčici, dok je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila da je dete putovalo nekoliko stotina kilometara autobusom iz Gvineje kroz Mali sa simptomima bolesti

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.