Masovna tuča migranata kod Kalea

Izvor: RTS, 22.Avg.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovna tuča migranata kod Kalea

Više od 20 migranata povređeno je u masovnoj tuči koja je izbila između Avganistanaca i Afrikanaca u blizini francuske luke Kale, saopštili su lokalni zvaničnici.
Tuča u kojoj je učestvovalo oko 200 ljudi počela je u noći između ponedeljka i utorka, a nastavila se danas posle podne, pri čemu su neki migranti bili naoružani metalnim šipkama i štapovima, prenosi AFP.

Lokalne vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Kaleu saopštile su da je ukupno 20 osoba povređeno, većinom u toku noći, dok je kancelarija lokalnog tužioca navela da je pet osoba uhapšeno.
Tuča je izbila nakon svađe koju je prouzrokovao jedan migrant u alkoholisanom stanju dok je lokalna dobrotvorna organizacija delila migrantima besplatnu hranu.
Kale je, inače, "magnet" za migrante koji žele da stignu do Britanije, koja se nalazi nedaleko od te luke – odmah preko Lamanša.
Lokalne vlasti i francuska vlada rešene su da zaustave širenje improvizovanih migrantskih kampova oko lučke oblasti, ali su nedavno, odlukom suda, bile prinuđene da migrantima obezbede osnovne sanitarne objekte.
Tuče i pokušaji provaljivanja u kamione koji idu ka Britaniji česti su problemi sa kojima se policija suočava u okolini Kalea, napominje francuska agencija, uz podsećanje da je početkom jula u tuči između afričkih migranata iz Eritreje i Etiopije povređeno 16 osoba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Masovna tuča 200 migranata kod Kalea!

Izvor: Mondo, 22.Avg.2017

Više od 20 migranata povređeno je danas u masovnoj tuči koja je izbila između Avganistanaca i Afrikanaca u blizini francuske luke Kalea, saopštili su lokalni zvaničnici...Foto: Printscreen/YouTube ilustracija..Tuča, u kojoj je učestvovalo oko 200 ljudi, počela je u noći između ponedeljka i...

Nastavak na Mondo...

Avganistan: Samoubilački napad, ubijeno najmanje pet osoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Avg.2017, 10:58

U samoubilačkom bombaškom napadu koji je izveden automobilom na vojni konvoj u avganistanskoj provinciji Helmand, ubijeno je najmanje pet osoba, a ranjeno 38 ljudi, saopštili su danas zvaničnici Avganistana.   Napad se dogodio u glavnom gradu provincije Laškar Ga, u blizini sedišta policije, saopštile...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.