Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maroko proterao osam stranaca

Maroko je proterao osam stranaca zbog njihovog podržavanja zatvorenika osuđenih za učešće u protestima u Zapadnoj Sahari, javila je zvanična agencija te zemlje MAP.

Vlasti veruju da su dvoje francuskih državljana, jedan Belgijanac i pet Španaca planirali "podrivanje javnog reda", prenela je agencija MAP.

Maroko je 1975. godine pripojio Zapadnu Saharu nakon što su se iz nje povukli Španci.

Hjuman rajts voč (HRW) je u novembru pozvao na oslobađanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili ponovno suđenje za 21 Saharca, uhapšen zbog učešća 2010. godine u protestnom kampu Gdeim Izek, izvan grada El Ajun.

Marokanska policija se 2010. sukobila sa više hiljada lokalnih stanovnika u kampu Gdeim Izek, koji su protestovali jer, kako su naveli, vlada sprovodi diskriminaciju. Hjuman rajts voč navodi da je u sukobima poginulo 11 policajaca i dvoje civila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.