Mariano Rahoj pokušaće da formira novu vladu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mariano Rahoj pokušaće da formira novu vladu

Predsednik španske prelazne vlade Mariano Rahoj prihvatio je ponudu kralja Felipea VI da pokuša da formira vladu posle prošlomesečnih izbora, na kojima ni jedna stranka nije dobila apsolutnu većinu.

Kralj Felipe VI kasno sinoć poverio je mandat Rahoju da formira vladu na kraju tri dana konsultacija sa partijskim vođama u nastojanju da se izađe iz sedmomesečne političke blokade posle nejasnih rezultata izbora u decembru i junu. Rahojeva konzervativna Narodna stranka, na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vlasti od 2011. sada je u tehničkom mandatu. Njegova partija osvojila je najviše mesta na izborima i u decembru i u junu ali nema većinu i takoreći nikakvu spoljnu podršku.

Njegova partija osvojila je na izborima 26. juna 33 odsto glasova i 137 mesta u parlamentu ali je i dalje daleko od 176 mesta koliko je potrebno da bi vladala sama. Rahoj prema tome treba da ubedi druge stranke da mu daju nedostajuće glasove da bi dobio poverenje parlamenta.

Rahoj nije želeo jasno da kaže novinarima da li će se pojaviti pred parlamentom ako ne bude uspeo da osigura dovoljnu parlamentarnu podršku. "Učiniću sve u svojoj moći da Španija ima vladu, ali to ne zavisi samo od mene", rekao je Rahoj sinoć.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.