Manevri mornarica Rusije i Kine u Mediteranu

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manevri mornarica Rusije i Kine u Mediteranu

Ruska i kineska ratna mornarica će između 11. i 21, maja u Mediteranu održati zajedničke manevre pod nazivom Zajedničko more 2015, sapštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

U saopštenju se ističe da će se manevri baviti zaštitom plovidbene bezbednosti u udaljenim delovima svetskih okeana, a njihov glavni cilj je "dalje produbljivanje prijateljske i praktične interakcije između dve zemlje, kao i jačanje zajedničkih napora na suprotstavljanju bezbednosnim pretnjama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na moru".

Ministarstvo naglašava da rusko-kineski pomorski manevri nisu usmereni ni protiv koje treće zemlje, kao i da nemaju veze sa političkom situacijom u regionu.

U zajedničkim manevrima bi trebalo da učestvuje desetak ruskih i kineskih ratnih brodova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.