Mali: Uhapšen osumnjičeni za napad na hotel Radison Blu

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Uhapšen osumnjičeni za napad na hotel Radison Blu

Muškarac iz Mauritanije, koji je osumnjičen za planiranje i izvođenje više terorističkih napada na popularne turističke lokacije u Maliju prošle godine, među kojima je i luskuzni hotel Radison Blu, uhapšen je u Bamaku, rekli su za AFP neimanovani bezbednosni izvori.

On je uhapšen sinoć u predgrađu Bamaka, a sumnja se da je učestvovao u napadima, koji su izvršeni u martu, avgustu i novembru prošle godine, a u kojima je poginulo više od 30 osoba.

Jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izvora tvrdi da je osumnjičeni planirao da izvede napade u Bamaku ovog vikenda.

Veruje se da je izvršio napad na bar i restoran u Bamaku u martu 2015. godine, u kojime je pet osoba poginulo, među kojima je i dvoje stranca, dodaju izvori AFP-a.

Osumnjičen je i za planiranje terorističkih napada na luksuzni hotel Radison Blu u novembru prošle godine, u kojima je 20 osoba poginulo, kao i na hotel Biblos u avgustu 2015, kada je stradalo 12 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.