Mali: U napadu iz zasede, stradala dva vojnika

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: U napadu iz zasede, stradala dva vojnika

Dva vojnika u Maliju su ubijena, a pet je ranjeno u nedelju kada je njihov konvoj napadnut iz zasede, saopštili su zvaničnici.

"U ovom trenutku ne možemo ništa da kažemo o identitetu onih koji su organizovali zasedu, ali očigledno je da su oni protiv mirovnog procesa", rekao je zvaničnik malijskog ministrastva odbrane Dijaran Dijakite.

Napad se dogodio na putu između gradova Nampala i Dijabali, na oko 400 kilometara severno od glavnog grada Malija Bamaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Severni deo Malija je od 2012. godine posle državnog udara pod kontrolom islamskih ekstremista.

Posle vojne intervencije pod vođstvom Francuske 2013. godine, ekstremisti su potisnuti iz severnog dela Malija, ali region i dalje nije dovoljno bezbedan, uprkos prisustvu pripadnika mirovnih trupa UN.

Malijske vlasti su ove godine potpisale mirovni dogovor sa separatistima Tuarezima.

U poslednje vreme nasilje je pojačano i na jugu zemlje. U martu je tamo stradalo pet ljudi, kada je jedan napadač otvorio vatru u jednom restoranu gde se skupljaju stranci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.