Malezija, protest desetina hiljada protiv premijera

Izvor: RTS, 30.Avg.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malezija, protest desetina hiljada protiv premijera

Desetine hiljada Malezijaca protestovale su u prestonici Kuala Lumpuru i drugim gradovima pozivajući premijera Nadžiba Razaka da podnese ostavku zbog finansijskog skandala.
Demonstrante je razgnevio podatak da su neimenovani strani donatori na bankovni račun Nadžiba Razaka uplatili 700 miliona dolara, što je otkriveno prošlog meseca prilikom provere poslovanja jednog prezaduženog državnog fonda, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bi Bi Si, prenosi Tanjug.

Premijer Nadžib poriče bilo kakvu svoju krivicu.
Očekuje se da će današnje demonstracije biti produžene i na sutrašnji dan.
Prodemokratska grupacija Bersih, koja je organizator protesta, pozvala i građane Kotakinabalua i Kučinga, gradova na malezijskom delu Bornea, da uzmu učešće u protestima.
Vlasti Kuala Lumpura su, inače, odbile da Bersihu daju dozvolu za proteste, a malezijska policija ih je proglasila nelegalnim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest protiv premijera Nadžiba Razaka u Maleziji

Izvor: Blic, 30.Avg.2015

Desetine hiljada Malezijaca protestovale su u subotu u prestonici Kuala Lumpuru i drugim gradovima pozivajući premijera Nadžiba Razaka da podnese ostavku zbog finansijskog skandala...Demonstrante je razgnevio podatak da su neimenovani strani donatori na bankovni račun Razaka uplatili 700 miliona dolara,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.