Malezija: Olupina gotovo sigurno pripada MH370

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2015, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malezija: Olupina gotovo sigurno pripada MH370

Zamenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi izjavio je danas da je "gotovo siguran" da deo olupine pronađen na obali ostrva Reinion u Indijskom okeanu pripada nestalom boingu 777 "Malezija erlajnsa", koji je nestao u martu prošle godine.

Istražitelji vazduhoplovne bezbednosti "veoma su uvereni" da je na zapadu Indijskog okeana nađen deo krila koji je jedinstven za "boing 777", kakav je bio avion kompanije Malezija erlajns koji je nestao prošle godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da su istražitelji utvrdili da je nađen deo krila (flaperon) modela 777.

S obzirom na to da nije nestao nijedan drugi avion tog tipa, i ako se potvrdi da nađeni deo pripada tom modelu, biće gotovo sigurno da je on sa nestalog malezijskog aviona MH370.

To bi dokazalo uverenja, zasnovana na satelitskim podacima, da je avion skrenuo južno pošto je prekinuo komunikacije, i otklonilo sumnje da je skrenuo severno ili da je negde sleteo pošto je otet.

Nađeni deo bi mogao da pomogne istražiteljima da utvrde kako se avion srušio, ali verovatno neće biti od pomoći u nalaženju olupine, s obzirom na jake okeanske struje i dug period od njegovog nestanka.

Američki istražitelji su do svojih zaključaka došli na osnovu fotografije olupine.

* Čudna sudbina malezijskih aviona

* Ni ''A'' od nestalog aviona, sumnja se na talibane

* Javio se Kinez iz nestalog aviona, sumnja se na terorizam

* Telefoni putnika nestalog aviona i dalje zvone!

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.