Makron razmišlja o sednici parlamenta u Versaju

Izvor: B92, 25.Jun.2017, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron razmišlja o sednici parlamenta u Versaju

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron razmatra da sazove parlament u palati u Versaju kako bi se obratio izaslanicima i senatorima.

Portparol vlade Kristof Kastaner je za francusku LCI televiziju kazao da ne može ni da potvrdi ni da demantuje da je 3. jul datum kada bi oba doma parlamenta mogla da budu sazvana u Versaju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, francuski izaslanici se obično sastaju u Narodnoj Skupštini u Parizu, a francuski senatori u Senatu, takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Parizu.

Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta, osvojivši 350 od ukupno 577 mesta u Nacionalnoj skupštini.

Pre toga Makron je postao najmlađi predsednik u istoriji Francuske ubedljivo pobedivši kandidatkinju Nacionalnog fronta Marin le Pen.

Pročitajte još: Talas ostavki francuskih ministara

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron razmišlja o sednici parlamenta u Versaju

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2017

Francuski predsednik Emanuel Makron razmatra da sazove parlament u palati u Versaju kako bi se obratio izaslanicima i senatorima, izjavio je danas portparol vlade Kristof Kastaner Francuski predsednik Emanuel Makron razmatra da sazove parlament u palati u Versaju kako bi se obratio izaslanicima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.