Makedonija: Implementacija hitnih reformskih prioriteta

Izvor: Blic, 27.Jun.2017, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Implementacija hitnih reformskih prioriteta

Nemački ekspert Rajnhard Pribe, koji će sa svojim timom pomagati novoj makedonskoj Vladi, izjavio je danas u Skoplju da su za sprovođenje preporuka iz izveštaja o hitnim reformskim prioritetima potrebni pojačani angažman i mobilizacija relevantnih institucija u zemlji.

Na sastanku Pribea sa ministrom spoljnih poslova Makedonije Nikolom Dimitrovim i potpredsednikom Vlade zaduženim za evrointegracije Bujarom Osmanijem naglašeno je da će prioritet Vlade biti njena profesionalizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s ciljem doslednog sprovođenja zakona.

Dimitrov je rekao da je odsustvo nezavisnih institucija imalo posledice po demokratske procese u Makedoniji.

"Ključno je da dobijemo jasne preporuke za ono šta treba da preduzmemo i šta može da se realizuje u kratkom i srednjem roku", naglasio je Osmani.

Iz makedonskog Ministarstva inostranih poslova saopšteno je da je Pribe poručio da je EU spremna da sa ekspertskim timom pomogne Makedoniji.

Nakon sastanka sa Dimitrovim i Osmanijem, Pribe je razgovarao i sa makedonskim ministrima unutrašnjih poslova i pravosuđa.

EU je angažovala nemačkog eksperta da zajedno sa svojim timom sprovede reforme u pravosuđu, javnoj administraciji, bezbednosnim službama i medijima.

Ekspertski tim predvođen Rajnhardom Pribeom u Makedoniji će ponovo boraviti od 17. do 21. jula, saopštila je danas Kancelarija EU u Skoplju.

U Skoplju je juče boravio evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.