Majke terorista PROGOVORILE o sinovima: Nismo ni sanjale ovo zlo, bili su DOBRI MOMCI

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majke terorista PROGOVORILE o sinovima: Nismo ni sanjale ovo zlo, bili su DOBRI MOMCI

Majka Junesa Abujakuba, 22-godišnjeg teroriste koji je vozio kombi kojim su ubijeni turisti u Barseloni i otac Saida i Jusufa, terorista ubijenih u Kabrilsu oglasili su se u javnosti po prvi put. Svi kažu da su bili dobri momci, ali da se "nešto desilo".

"Bili su dobri momci sve dok..."

Brahim Ala (50), otac Saida (18) i Jusufa (22) kaže da su njegovi sinovi bili dobri momci, a prst krivice uperio je u imama koji je došao u džamiju u Ripliju pre dve godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Said je ubijen tokom pokušaja terorističkog napada u Kambrilisu, a Jusuf je poginuo dan ranije tokom eksplozije u Alkanaru, kada je kuća u kojoj je grupe terororista pravila eksplozive slučajno odletela u vazduh.

- Imam iz našeg grada možda je imao uticaja na njih. Svi oni, uključujući i moje sinove, bili su dobri momci, ali nešto im se dogodilo. To je velika tuga za sve nas - rekao je Brahim.

I komšije se slažu sa njim. Marija Alba Martinez, u čijem je kafiću Said radio, kaže da se od trenutka kada se u njihovom gradu pojavio imam Es Sati sve promenilo. Najvidljija promena bila je da je sve više mladih žena počelo da nosi hidžab, iako to nikada nisu radile ranije.

"Bolje da se preda, nego da bude mrtav"

Majka trenutno najtraženijeg teroriste u Evropi, 22-godišnjeg Abujakuba, tokom vikenda prisustvovala je okupljanju muslimana u centru katalonskog grada Ripoli (gde su uhapšene dve osobe u vezi sa napadomm i gde je Abujakub živeo).

Kako Abujakubova majka govori samo tunišanski, žena koja je prevela njenu izjavu rekla je da ga je majka pozvala da dođe da je vidi.

- Neka dođe da je vidi, neka dođe njoj, ona nije kriva ni za šta. Neka ode u policiju, neka se preda, ona bi radije da bude u zatvoru nego da bude mrtav. Ona ne želi da ubijaju ostale, jer su osobe i jer islam ne govori o ubijanju - dodala je.

Druge dve žene koje su se predstavile kao majka i sestra jednog od mladića osumnjičenih za napad, Mohameda Hičamija ubijenog u Kambrilsu, rekle su da su svi "slomljeni od bola" i da im se "srušio svet kada su čule vest". Nisu "apsolutno ništa sumnjale", rekle su.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.