Maduro nazvao Rahoja plaćenim ubicom

Izvor: RTS, 28.Jul.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro nazvao Rahoja "plaćenim ubicom"

Zvanični Madrid oštro je reagovao na, kako navode, "uvredljive i neprihvatljive" komentare predsednika Venecuele Nikolasa Madura koji je španskog premijera Marijana Rahoja nazvao "plaćenim ubicom".
Šef španske diplomatije Hose Manuel Garsija-Margalo naložio je ministarstvu da pozove ambasadora "zbog potpuno uvredljivih i neprihvatljivih komentara predsednika Madura o premijeru Rahoju", javlja Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Maduro je u nedelju u televizijskom obraćanju rekao da je Rahoj "plaćeni ubica ljudi" zbog uvođenja novih oštrih kaznenih mera za kršenje javnog reda u Španiji.
Ministar Garsija-Margalo je ocenio da Venecuela treba da pređe dug put kada je reč o poštovanja ljudskih prava, što, kako je naveo, potvrđuju i brojna saopštenja UN.
Ovo je drugi put za tri meseca da Španija poziva venecuelanskog ambasadora na razgovor pošto je u aprilu Maduro nazvao Rahoja rasistom.
Između lidera dva zemlje dolazilo je i ranije do verbalnih incidenata, navodi AFP i podseća da se još 2007. godine španski kralj Huan Karlos na jednom samitu brecnuo na tadašnjeg predsednika Venecuele Uga Čavesa rečima "Zašto ne ućutiš"?

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maduro nazvao Rahoja plaćenim ubicom, Španci besni

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015

Španija je danas oštro reagovala na, kako je ocenila, "uvredljive i neprihvatljive" komentare predsednika Venecuela Nikolasa Madura koji je španskog premijera Marijana Rahoja nazvao "plaćenim ubicom"...Šef španske diplomatije Hose Manuel Garsija-Margalo naložio je ministarstvu da pozove ambasadora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.