Mađarske železnice: Vozova iz Budimpešte za Evropu neće biti do daljeg

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarske železnice: Vozova iz Budimpešte za Evropu neće biti do daljeg

Mađarsko ministarstvo za razvoj odobrilo je danas odluku mađarskih železnica da suspenduju sve međunarodne linije od Budimpešte prema Zapadnoj Evropi, rekla je predsednica mađarskih železnica Ilona David.

Ona je dodala da će ta odluka važiti do daljeg, a da je doneta zbog prevelikog broja ljudi u vozovima kako bi se osigurala bezbednost putnika, navodi agencija MTI.

U međuvremenu, šef mađarske policije Karolj Pap naložio je ranije danas novinarima da napuste >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << železničku stanicu u mađarskom gradu Bičke gde je prethodno došlo do sukoba migranata i policije.

Na desetine migranata, leglo je na šine na železničkoj stanici kod grada Bičke, protiveći se odluci mađarske policije da ih odvede u obližnji prihvatni centar, dok ostali pokušavaju da pobegnu policajcima.

Policija je pokušala da podeli hranu migrantima na toj stanici, ali oni su to odbili. Prethodno su volonteri pokušali da dođu do migranata sa paketima hrane, ali ih je policija udaljila. Većina migranata se i dalje nalazi u vozu dok neki sede na peronu stanice.

Policija je ranije zaustavila prvi voz sa migrantima, koji se danas iz Budimpešte uputio do Šoprona u blizini granice sa Austrijom, i rekla im da siđu u mestu Bičke, gde se nalazi madjarski prihvatni centar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.