Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska otvara treću tranzitnu zonu za migrante na granici sa Srbijom

Mađarska je saopštila danas da će uskoro otvoriti treću tranzitnu zonu na granici sa Srbijom, gde će izbeglice moći da podnesu zahtev za azil.

Savetnik premijera Mađarske Đerđ Bakondi izjavio je da je planirano da nova tranzitna zona bude u mestu Ašothalom.

Gradonačelnik pograničnog mesta Ašothalom Laslo Torockai, koji je član desničarske partije Jobik, rekao je da "nije srećan" zbog plana, ali da podržava napore vlade da "zaustavi ilegalne migrante".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Više stotina migranata već čeka kod dve granične tranzitne zone, Reske i Kelebija, pošto Mađarska registruje samo 20 do 30 tražilaca azila dnevno.

Tranzitne zone su postavljene prošle godine nakon što se Mađarska suočila sa talasom migranata koji su krenuli ka zapadnoevropskim zemljama, a taržava je na granicama sa Srbijom i Hrvatskom postavila i žičanu ogradu sa žiletima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mađarska: Treća tranzitna zona za migrante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2016

Mađarska je saopštila danas da će uskoro otvoriti treću tranzitnu zonu na granici sa Srbijom, gde će izbeglice moći da podnesu zahtev za azil...Savetnik premijera Mađarske Đerđ Bakondi izjavio je da je planirano da nova tranzitna zona bude u mestu Ašothalom...Gradonačelnik pograničnog mesta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.