Mađarska će obezbediti autobuse za prevoz izbeglica do Austrije

Izvor: Radio 021, 04.Sep.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska će obezbediti autobuse za prevoz izbeglica do Austrije

Mađarska vlada saopštila je večeras da će obezbediti autobuse kojima bi se na stotine izbeglica prevezlo do granice sa Austrijom.

Saopštenje, za koje agencija AP navodi da je iznenađujuće, usledilo je nakon što je ranije tokom dana grupa od oko 1.200 izbeglica sa železničke stanice Keleti u Budimpešti krenula pešice put Austrije.

Šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar rekao je u parlamentu da će autobusi biti upućeni jer ne sme da se ugrozi bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mađarskog saobraćaja, dodajući da će se to dogoditi u narednih nekoliko sati. "To ne znači da će oni automatski moći da napuste zemlju. Čekamo odgovor austrijske vlade", naveo je Lazar.

Lazar je dodao da je Mađarska tražila od Austrije da razjasni svoj stav prema izbeglicama, ali da još nije dobila odgovor.

Inače, mađarski parlament je usvojio amandmane kojima se pooštravaju zakoni o zaštiti granice i migraciji tako da će prelazak i oštećenje pogranične ograde biti krivično delo, a ilegalan prelazak granice će nositi maksimalnu kaznu od tri godine zatvora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POPUŠTAJU:Mađari izbeglicama šalju autobuse za Beč

Izvor: Mondo, 04.Sep.2015

Mađarska Vlada saopštila je da će obezbediti autobuse za prevoz izbeglica do granice sa Austrijom. Kamp u mestu Reske okružen brojnom policijom, izbeglice se povremeno nekuda odvoze...Foto: AP Photo/Petr David Josek..Saopštenje o organizovanju autobuskog prevoza je usledilo nakon što je ranije...

Nastavak na Mondo...

Mađarska spremila 100 autobusa za prevoz migranata do Austrije

Izvor: Blic, 05.Sep.2015, 00:24

Mađarska vlada saopštila je večeras da će obezbediti 100 autobusa kojima bi se na stotine izbeglica prevezlo do granice sa Austrijom...Saopštenje, za koje agencija AP navodi da je iznenađujuće, usledilo je nakon što je ranije tokom dana grupa od oko 1.200 izbeglica sa železničke stanice Keleti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.