Mađari vratili pobegle migrante u kamp

Izvor: Mondo, 04.Sep.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari vratili pobegle migrante u kamp

Mađarska policija vratila je oko 300 migranata koji su ranije danas pobegli iz prihvatnog centra blizu grada Reske.

Foto: AP/Santi Palacios

Oni su provalili ogradu i pobegli jer smatraju da je razmatranje njihovih prijava za azil suviše sporo.

Jedan od oko 300 migranata, koji su pobegli iz centra je izjavio za kanal M1 novosti da vlastima daju rok od dva časa za razmatranje njihovih aplikacija.

Ukoliko se taj proces ne ubrza, podstaćiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i ostale iz prihvatnog centra da pobegnu, rekao je pomenuti migrant, a prenosi MTI.

Policija sada čuva ogradu oko prihvatnog centra u Reskeu i povremeno iz mase izvlači ponekog - pretežno stare ljude, žene i decu, koje ukrcavaju na autobus za neki drugi registracioni centar.

Prema informaciji lokalnog dopisnika MTI, na obližnjem autoputu M5 saobraćaj je ponovo uspostavljen, nakon što je zaustavljen zbog bekstva migranata.

Policija je zatražila od novinara da napuste područje oko prihvatnog centra, pod obrazloženjem kako su migranti u poslednje vreme "koristili prisustvo novinara da skrenu pažnju na svoju situaciju".

Incident sa migrantima se dogodio danas nešto pre podneva. I

zbeglice su u dva navrata probile ogradu i uputile se ka auto-putu, koji vodi od granice sa Srbijom prema Budimpešti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.