Mađari dobili kinesku ponudu za prugu Budimpešta - Beograd

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari dobili kinesku ponudu za prugu Budimpešta - Beograd

Mađarska je dobila kinesku finansijsku ponudu za modernizaciju železničke linije Budimpešta-Beograd, a pregovori o međuvladinim sporazumima su u toku, rekao je danas ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Sijarto je to rekao nakon razgovora sa svojim kineskim kolegom Vang Jiem u Pekingu, dodajući da obe vlade nameravaju da potpišu sve sporazume vezane za tu modernizaciju na predstojećem Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u novembru, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << MTI.

On je dodao da je Mađarska postala ključni akter u kineskim ekonomskim poslovima u centralnoj Evropi, kao i da je, između ostalog, mađarski izvoz hrane u Kinu tokom prve polovine godine sedmostruko povećan u odnosu na isti period prošle godine.

Šef mađarske diplomatije će prisustvovati i zvaničnoj večeri koju priređuje kineski predsednik Si Đinping kao i sutrašnjoj vojnoj paradi povodom obeležavanja 70. godišnjice od završetka Drugog svetskog rata, navodi MTI.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska dobila kinesku ponudu za modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Sep.2015

PEKING - Mađarska je dobila kinesku finansijsku ponudu za modernizaciju železničke linije Budimpešta-Beograd, a pregovori o međuvladinim sporazumima su u toku, rekao je danas ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Szijjarto...Szijjarto je to rekao nakon razgovora sa svojim kineskim kolegom Vang...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.