MSP Rusije: SAD nerazumno svaljuju krivicu na nas

Izvor: Press, 18.Apr.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP Rusije: SAD nerazumno svaljuju krivicu na nas

Vašington je optužen da ultimatumima i pretnjama uporno pokušava da zataška to što ukrajinska vlada upotrebljava silu protiv demonstranata na jugoistoku zemlje, koji izražavau legitiman protest zbog kršenja svojih prava, prenosi Rojters.

Jučerašnjim sporazumom je, između ostalog, predviđeno da se nelegalne naoružane grupe razoružaju i da se okonča okupacija javnih zgrada na jugoistoku Ukrajine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Američki predsednik Obama je juče ocenio da dogovor iz Zeneve obećava, ali i poručio da su SAD i njeni saveznici spremni da nametnu nove sankcije Rusiji ukoliko se situacija u Ukrajini ne popravi. 

Moskva američki stav ocenjuje kao pristrasan, ističući da je razočarana komentarima iz SAD na dogovor koji pruža nadu za rešenje najveće konfrontacije Zapada sa Rusijom još od doba Hladnog rata. 

"Krivica za ukrajinsku krizu i njeno sadašnje pogoršavanje se nerazumno svaljuje na Rusiju", ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.