MSP Rusije: Pregovori o iranskom programu bude optimizam

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP Rusije: Pregovori o iranskom programu bude optimizam

31.03.2015. -

Pregovori Irana i „šestorke“ o nuklearnom programu Teherana, održani u švajcarskoj Lozani, bili su intenzivni, što budi optimizam“, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Susreti ministara ’šestorke‘ sa iranskom delegacijom bili su veoma intenzivni. Glavno je da sve ide u optimističnom pravcu — svi ministri su odlučni da dođu do rezultata u okviru sadašnje diskusije, koristeći trenutne prilike“, rekao je ruski diplomata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
U saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije kaže se da svi učesnici pregovora u švajcarskoj Lozani žele da dođe do sveobuhvatnog rešenja situacije oko iranskog nuklearnog programa u skorije vreme.

U Lozani je 30. marta održano redovno plenarno zasedanje šefova MIP „šestorke“ međunarodnih posrednika i Irana o nuklearnom programu Teherana. U susretu su učestvovali šefovi diplomatija Francuske — Loran Fabijus, Nemačke Frank Valtera Štajnmajera, Rusije — Sergej Lavrov, Velike Britanije — Filip Hamod, Kine Van I, Irana Muhamed Zarif i državni sekretar SAD Džon Keri.

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.