MRAČNA TAJNA KONKORDIJE Na potonulom kruzeru bila je skrivena velika pošiljka kokaina

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRAČNA TAJNA KONKORDIJE Na potonulom kruzeru bila je skrivena velika pošiljka kokaina

Nove informacije do kojih su došli italijanski istražitelji pokazuju da je potopljeni kruzer "Kosta Koncordija" na svom poslednjem putovanju prevozio je veliku pošiljku mafijaškog kokaina.

Kalabrijska mafijaška organizacija "Ndrangheta" sakrila je drogu na kruzeru, na kojem je u havariji poginulo 32 ljudi.

Oni su do ovih informacija došli pomoću prisluškivanja nekih od čelnih ljudi ove mafijaške organizacije.

- Isti brod koji nas je razveseljavao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sada nas je razbesneo - rekao je mafijaški bos Mikele Rosi svom kolegi Masimu Tiralongu, izvestili su policajci koji istražuju operacije krijumčarenja kokaina.

"Ndrangheta" je drogu smeštala i na druge brodove kompanija "MSC" i "Norwegian Cruise Line", koji su plovili između Evrope, Severne Amerike i Kariba", otkrila je kriminalistička istraga čiji su detalji objavljeni u utalijanskom listu "La Repubblica", a prenosi britanski "Independent".

Istražitelji iz Firence rekli su kako je droga na Konkordiji, koja nije pronađena, ubačena na brod bez znanja viših oficira, ali su gotovo sigurni da je to moralo biti učinjeno uz pomoć jednog ili više članova posade.

Kapetan broda Frančesko Sketino proglašen je krivim za smrt putnika i u februaru mesecu osuđen je na 16 godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

»Kosta Konkordija« prevozila i drogu

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2015

RIM - Nove informacije do kojih su došli italijanski istražitelji pokazuju da je potopljeni kruzer "Kosta Konkordija" na svom posljednjem putovanju prevozio veliku pošiljku kokaina, navode italijanski mediji...Kalabrijska mafijaška organizacija "Ndrangeta" sakrila je drogu na kruzeru, koji je u januaru...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.