MRAČNA TAJNA ČUVANA 70 GODINA: Saveznički vojnici silovali u Nemačkoj više od milion žena i dečaka!

Izvor: Kurir, 03.Mar.2015, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRAČNA TAJNA ČUVANA 70 GODINA: Saveznički vojnici silovali u Nemačkoj više od milion žena i dečaka!

Mirijam Gebhard navodi da su u tom "jezivom piru" veliku ulogu imali vojnici sa Zapada, a posle je propaganda stvorila mišljenje da je silovala samo sovjetska Crvena Armije

BERLIN - Nemačka istoričarka Mirijam Gebhard u svojoj novoj knjizi "Kad su stigli vojnici" (When The Soldiers Came) otkrila je tajnu koja je godinama bila gurnuta u fioku: da su zapadni saveznički vojnici za vreme i posli Drugog svetskog rata u Nemačkoj silovali više od milion žena, ali i dečaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Important research by Miriam Gebhardt. She believes US soldiers raped up to 190,000 women in Germany from 1945-1955. http://t.co/G3GJKTMXQC

"Tačan broj nemoguće je saznati, ali mogu sa sigurnošću da kažem da je silovano najmanje 860.000 žena, muškaraca, čak i mladih dečaka. Svuda se to dešavalo", piše u knjizi, koja je prikazana kao "konačni izveštaj".

Uprkos raširenoj propagandi da su ovi zločini bili "specijalitet" Crvene armije, Gebhardova piše da to nije tačno.

"I zapadnjaci su imali veliku ulogu u ovom jezivom piru. Moje istraživanje je trajalo godinu i po. Htela sam da ispričam priču iz perspektive žrtava i rekonstruišem događaje na što blaži način..."

Nemačka istoričarka tvrdi da su u to vreme Amerikanci smisli slogan: "Trebalo nam je šest godina da sredimo nemačku vojsku i samo jedan dan i štanglica čokolade da osvojimo nemačku ženu".

"Da, ali nije baš svaka saradnja u spavaćoj sobi bila dobrovoljna... Na Zapadu je stvoreno mišljenje da su se Nemice prodavale za čokoladu, najlonke, cigarete, alkohol... Ali, stvarnost je bila malo drugačija - one nisu bile prostitutke, već žrtve silovanja. U južnim delovima Nemačke čak su postojale i 'slobodne noći', kad su komandanti dopuštali vojnicima da 48 sati rade sa ženama šta god žele", piše ona.

(Jutarnji.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.