MIGRANTSKA TRAGEDIJA: Raspadnuto telo bebe na plaži grčkog hotela

Izvor: Kurir, 05.Okt.2015, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIGRANTSKA TRAGEDIJA: Raspadnuto telo bebe na plaži grčkog hotela

ATINA - Telo bebe pronađeno je juče na obali grčkog ostrva Kos, gde izbeglice dolaze iz Turske, saopštila je grčka obalska straža.

- Telo bebe u poodmakloj fazi raspadanja pronađeno je na plaži jednog hotela - rekli su zvaničnici obalske straže, koji nisu želeli da govore o nacionalnosti deteta.

Procenjuje se da je beba, obučena u zelene pantalonice i belu majicu, imala između šest i 12 meseci. Grčke vlasti veruju da je beba član izbegličke porodice koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pokušala da dođe do ostrva u malom čamcu.

Na ostrvo Kos prošlog meseca prebačeno je telo trogodišnjeg dečaka iz Sirije Ajlana Kurdija, koji je pronađen na turskoj plaži, podsetila je agencija AFP. Fotografija tela tog dečaka šokirala je čitav svet.

Najmanje 15 beba i dece udavilo se prošlog meseca kad se zbog snažnog vetra prevrnuo čamac u kom su se nalazili kod ostrva Farmakonisi u Egeju.

Autor: E.K.,Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.