MAĐARI LJUTI: Balkanske zemlje pomažu migrantima da uđu u našu zemlju, to je neprihvatljivo

Izvor: Kurir, 28.Avg.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAĐARI LJUTI: Balkanske zemlje pomažu migrantima da uđu u našu zemlju, to je neprihvatljivo

Zoltan Kovač, portparol vlade, kaže da je Mađarska jedina država koja dobro radi svoj posao kada je reč o izbeglicama

BUDIMPEŠTA - Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač izjavio je danas da je "potpuno neprihvatljivo" da vlasti zemalja duž takozvane balkanske rute pomažu migrantima da dođu do šengenske granice.

Kovač je za mađarsku državnu televiziju MI rekao da je Mađarska jedina zemlja na toj ruti koja dobro radi svoj posao kad je reč o prilivu migranata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a koji, kako je naveo, postaju sve agresivniji i zahtevaju da ih vlasti prevoze dalje do željene destinacije, prenela je mađarska agencija MTI. Mađarska mora da zaštiti sebe i kao zasebnu državu i kao članicu Evropske unije, pa u tu svrhu mora da obezbedi kontrolisanu sredinu, kazao je portparol vlade u Budimpešti.

On je istakao da migranti stižu na mađarsku granicu iz zemalja poput Grčke i Makedonije, gde njihovi životi nisu u opasnosti. Ti ljudi imaju alternativu ilegalnom prelasku granice, odnosno slobodni su da se obrate mađarskim vlastima i vlastima drugih država članica EU sa zahtevima za dobijanje azila, rekao je Kovač.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.