Lurd: Hodočašće uz vojsku i policiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lurd: Hodočašće uz vojsku i policiju

Katolički hodočasnici iz celog sveta okupili su se danas u čuvenom francuskom svetilištu Blažene device Marije u Lurdu pod izuzetnim bezbednosnim merama zbog nedavnih terorističkih napada u Evropi. Naoružani vojnici i policija patroliraju oko svetilišta, centra grada i železničke stanice, a helikopter nadleće posetice.

Mesto u južnoj Francuskoj svake godine privlači hiljade hodočasnika, a mnogi od njih se nadaju da će pronaći lek u čuvenoj vodi iz Lurdske pećine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Lokalni zvaničnici su odbili da ovogodišnje hodočašće otkažu zbog opasnosti od terorizma, posle serije terorističkih napada u Evropi, posebno prošlomesečnog napada u crkvi u Normandiji.

Policija proverava torbe svih hodočasnika koji žele da priđu svetilištu, a za vernike su otvorene samo tri pristupne tačke, što je manje nego prošle godine.

Vlasti su zatvorile za saobraćaj sve puteve i prilaze čuvenom svetilištu, strahujući od napada automobilima, nalik na napad kamionom u Nici, u kojem je poginulo 85 ljudi.

Dodatnih 300 pripadnika bezbednosnih snaga raspoređeno je na ulicama, među kojima su specijalne i protivterorističke jedinice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.