Izvor: Deutsche Welle, 05.Mar.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukavi seljaci

Švajcarci su podigli vrednost franka – što znači da je njihova zemlja za goste iz inostranstva postala još skuplja. Zato je jedno malo mesto, da bi privuklo posetioce, počelo da vodi sopstvenu monetarnu politiku.

Švajcarsku znamo kao zemlju lepih planina, božanstvenog sira i dobre čokolade, zemlju koja je politički neutralna i u kojoj je život – vrlo skup. Sada su Švajcarci podigli vrednost svog novca – što znači da je njihova zemlja za goste iz inostranstva postala još skuplja. Zato je jedno malo mesto, da bi privuklo posetioce, smislilo specijalnu strategiju i počelo da vodi sopstvenu monetarnu politiku.

Nastavak na Deutsche Welle...






Povezane vesti

Švajcarsko selo koje je uvelo evro

Izvor: Blic, 05.Mar.2015

Švajcarci su podigli vrednost franka – što znači da je njihova zemlja za goste iz inostranstva postala još skuplja...Zato je jedno malo mesto, da bi privuklo posetioce, počelo da vodi sopstvenu monetarnu politiku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.