Kostić bi da kupi i „Karneks“

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2011, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić bi da kupi i „Karneks“

Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, zainteresovan je za kupovinu „Karneksa”. Srpski kralj šećera nekoliko meseci pregovara sa vlasnikom „Karneksa”, londonskim fondom „Ašmor“, koji je prema tvrdnjama našeg dobro obaveštenog izvora odlučan da proda ovu mesnu industriju, piše Blic.

Miodrag Kostić, koji je trenutno jedan od favorita za kupovinu grčke šećerane „Helenik šugar” i slovenačke kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << „Žito grupa”, jedan je od ozbiljnijih potencijalnih kupaca fabrike u Vrbasu. Eventualnom kupovinom, vlasniku „MK grupe“ bi ovo bio prvi ozbiljniji ulazak u mesnu industriju, a imajući u vidu njegove dosadašnje investicije i nastavak ulaganja u prerađivačku industriju.

Dobro obavešten izvor Blica tvrdi da je „Ašmor” trenutno zainteresovan da izađe iz investicije u Vrbasu koju je započeo 2006. godine.

"U finansijskim krugovima to nije tajna. Ova engleska kompanija je tipičan investicioni fond koji kupi preduzeće, potom razradi i uveća investiciju i na kraju je, posle obično tri-četiri godine, proda. Kostić nije jedini potencijalni kupac s kojim pregovara", kaže izvor Blica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.