Britanci se spremaju za hakere

Izvor: S media, 12.Okt.2011, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci se spremaju za hakere

Stotinak kompjuterskih stručnjaka ubacivaće viruse, napadati servere, raditi sve što im padne na pamet, a što može ugroziti sigurnost i stabilnost sistema Olimpijskih igara.

Računarski sistemi Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine biće testirani simuliranim hakerskim napadima.

Niz najgorih scenarija koje sistem administratori mogu zamisliti biće izvedeni tokom marta i maja iduće godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nekoliko meseci pre otvaranja Igara, piše BBC.

Olimpijada u 3D tehnologiji

Hakeri se okomili na holivudske zvezde (VIDEO)

Kineski neimari zadivili svet (FOTO)

Među njima će biti masovni DDoS napadi na službenu stranicu, kao i ubacivanje virusa na računare organizatora. Iako se temeljno pripremaju, šefovi Olimpijade kažu kako do sada nisu primili konkretne pretnje.

Opsluživaće ga 180 stalnih zaposlenih, koji već uvežbavaju rad na sportskim događanjima na suvo, kako bi uočili probleme i nedostatke i popravili ih.

Organizatori ne strahuju toliko da bi se serveri mogli srušiti ili da bi moglo nestati struje, koliko ih plaše namerni napadi cyber kriminalaca. Tokom Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine Kina je morala da se nosi sa oko 12 miliona online napada dnevno.

Britanci su, tvrde, naučili lekciju od svojih prethodnika.

(Tportal)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.