Lideri crnogorske opozicije u utorak pred sudom

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri crnogorske opozicije u utorak pred sudom

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Slaven Radunović, koalicije koja okuplja deo crnogorske opozicije, trebalo bi u utorak da se nađu pred sudom.

Njih dvojica optuženi su za nasilno rušenje ustavnog poretka Crne Gore tokom opozicionih protesta u Podgorici 2015. kada su u glavnom gradu te države izbili nemiri.

Suđenje crnogorskim političarima usred predizborne kampanje i podrška usred Beograda. Odbor za odbranu lidera crnogorskog Demokratskog fronta Andrije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Mandića i Slavena Radunovića ocenio je da se protiv njih vodi politički proces čiji je cilj zastrašivanje protivnika režima Mila đukanovića uoči predstojećih izbora.

„Ono protiv čega mi protestujemo ovde jeste takva vrsta političke zloupotrebe pravosuđa i pokušaj da se pravosuđe zloupotrebi u političke svrhe. Smatramo da je to zaista nedopustiv u 21. veku u uređenim zemljama“, kaže Miša Đurković.

„Nema tu pravnog mesa i osnova za stvarnu presudu. Ali poruka biračima u smislu: Ništa se nije promenilo, vodite računa. Onaj ko ovde vlada godinama i decenijama vladaće i dalje“, kaže Đorđe Vukadinović.

Za istoričara Čedomira Antića suđenje Mandiću i Radunoviću predstavlja "suđenje čitavom srpskom narodu", s obzirom na uticaj lidera DF-a među Srbima u Crnoj Gori.

„Mi ovde možemo da pomognemo Crnu Goru na nekoliko načina. Najbolje možemo da joj pomognemo tako što ne podržavamo ekstremne elemente među Srbima. Prema tome, mi tražimo prava za Srpski narod, ista ona prava koja imaju drugi narodi, pre svega Crnogorci. Dok se ne reše usvano i nacionalno pitanje - ne može da se reši socijalno“, kaže on.

Viši sud u Podgorici ranije je inače odbacio optužbe protiv Mandića i Radunovića zbog nedostatka dokaza nakon čega je Više državno tužilaštvo uložilo žalbu Apelacionom sudu u Podgorici.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lideri crnogorske opozicije pred sudom

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2016

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Slaven Radunović, koalicije koja okuplja deo crnogorske opozicije, trebalo bi da se nađu pred sudom...Njih dvojica optuženi su za nasilno rušenje ustavnog poretka Crne Gore tokom opozicionih protesta u Podgorici 2015. kada su u glavnom gradu te države...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.