Liberija smenila funkcionere u jeku ebole

Izvor: VOA, 14.Sep.2014, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberija smenila funkcionere u jeku ebole

Liberijska predsednica Elen Džonson Sirlif je smenila destoricu visokih funkcionera koji su se usprotivili naredjenju da se vrate u zemlju i pomognu u borbi protiv ebole.

Tim funkcionerima, medju kojima su pomoćnici i zamenici ministara i komesara, rečeno je u avgustu da se vrate u Liberiju.

Ta afrička zemlja je teško pogodjena ebolom, koja je odnela preko 2.400 života u zapadnoj Africi.

Humanitarna grupa Lekari bez granica je nazvala situaciju u Liberiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Siera Leoneu i Gvineji katastrofalnom jer zdravstveni sistemi u tim zemljama ne mogu da se nose sa velikim brojem pacijenata obolelih od ebole. Taj virus je takodje usmrtio mnoge kvalifikovane medicinske radnike uzrokujući njihov manjak u većini pogodjenih zemalja.

Funkcioneri u Siera Leoneu su danas potvrdili da je četvrti lekar preminuo od te bolesti.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Obama sutra predstavlja plan borbe protiv ebole

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Sep.2014, 09:58

Američki predsjednik Barack Obama predstavit će plan povećanja napora njegove zemlje za umanjenje posljedica epidemije ebole u zapadnoj Africi u utorak...Plan će uključiti veće uključenje američke vojske u smanjenju najveće ikad zabilježene epidemije virusa ebole, prenio je Reuters...Do sada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.