Izvor: Blic, 18.Jul.2017, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari pronašli 27 kontaktnih sočiva u oku pacijentkinje

Lekari su u desnom oku Britanke koja je došla na operaciju katarakte pronašli 17 spojenih kontaktnih sočiva.

When a 67-year-old woman came in for routine cataract surgery, doctors found a ball of 27 contact lenses in her eye https://t.co/tF11JrXCiM pic.twitter.com/pJ021gXKJt

U izveštaju objavljenom juče, doktori su naveli da je žena (67) nosila mesečna kontaktna sočiva 35 godina. Ona ima "duboko usađene oči" i slabiji vid na tom oku što, prema njihovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << može doprineti da se neka od sočiva nisu mogla ukloniti.

U izveštaju se navodi da je sluz zalepila sočiva jedno za drugo. Hirurzi su pomoću mikroskopa otkrili još deset. Stažista oftalmologije Rupal Mordžarija rekao je da bi "velika težina" izazvala dosta iritacija.

On je dodao da je pacijentkinja simptome pripisala starosti i suvoći oka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.