Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna uzbuna na aerodromu u Frankfurtu

Na aerodromu u Frankfurtu, koji je delimično evakuisan zbog opasnosti da bi jedan od putnika mogao da ima eksploziv, nije pronađen nikakav sumnjivi predmet, a policija trenutno ispituje tu osobu, izjavila je portparol frankfurtske policije.

 Aerodrom sada ponovo normalno funkcioniše, saopštio je njegov operater, kompanija "Fraport", preneo je Rojters.

Deo terminala tog četvrtog po veličini aerodroma u Evropi je bio evakuisan jutros nakon što je jedna osoba zaobišla >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bezbednosnu kontrolu i ušla u zonu za poletanje.

Policija je saopštila da je potreba za evakuacijom prestala i da nema opasnosti.

 Agencija za kontrolu aviosaobraćaja "Eurokontrol" je, međutim, upozorila da do 14 sati nijedan avion neće sleteti na frankfurtski aerodrom i da će "doći do značajnih kašnjenja".

Kako navodi "Bild", kod jednog putnika je tokom rutinske kontrole otkriveno nešto što bi moglo da bude eksplozivna naprava, a zatim je taj čovek pobegao i sa torbom se izgubio u gužvi.

Prema dostupnim informacijama, evakuisan je niz terminala na jednom od najprometnijih evropskih aerodroma, a raspoređene su i jake snage obezbeđenja.

Terminals A & Z in Frankfurt airport being evacuated for unknown reasons pic.twitter.com/ZEfqavmuPt— nado (@nadia_1_) August 31, 2016

Putnici na društvenim mrežama navode da je na aerodromu "haos" i da ljudima niko ne govori šta se dešava.

- Hiljade ljudi ne zna šta da radi, niko ništa ne govori, ne postoje informacije - kaže jedan od putnika na Tviteru.

Sa razglasa se u jednom trenutku čulo da se "svi posetioci mole da odmah napuste zgradu aerodroma".

Now security is moving us further down #Frankfurt airport pic.twitter.com/Yux9k1Nhqy— Mina Maged  (@MinaMaged4real) August 31, 2016

Portaprol aerodroma je saopštio da će zbog ovoga biti kašnjenja u letovima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.