Lavrov: Turski lideri ne pozivaju na mir, oni žele rat

Izvor: Blic, 23.Apr.2016, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Turski lideri ne pozivaju na mir, oni žele rat

Rusija je kritikovala tursko rukovodstvo zbog "apsolutno neprihvatljivih" komentara tokom sukoba između azerbejdžanskih snaga i snaga Nagorno-Karabaha zbog otcepljenog regiona, javile su ruske agencije TASS i Interfaks.

- Turski lideri ne pozivaju na mir, oni žele rat - izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, nakon razgovora sa jermenskim kolegom Eduardom Nalbandijanom u Jerevanu.

Prekid vatre postignut 5. aprila, zaustavio je četiri dana žestokih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sukoba između snaga Nagorno-Karabaha koje imaju podršku Jermenije i azerbejdžanskih snaga, ali sporadična pucnjava i dalje izbija.

- Turska je stajala rame uz rame sa svojom braćom u Azerbejdžanu. Karabah će se jednog dana vratiti svom originalnom vlasniku. To će biti Azerbejdžan - rekao je turski predsednik.

Pročitajte još:

Erdogan je optužio Rusiju da se, u ovom sukobu, stavila na stranu Jermenije.

Odnosi između Turske i Rusije su se drastično pogoršali nakon što je u novembru Ankara oborila ruski borbeni avion u blizini sirijske granice.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.