Lavrov: Rusija za što skorije rešavanje statusa Palestine

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija za što skorije rešavanje statusa Palestine

Rusija je zainteresovana za što skorije rešavanje pitanja državnog statusa Palestine, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je podsetio da je Rusija priznala državu Palestinu krajem 1980-ih, prenosi agencija TAS S.

"Stoga nemamo nikakva pitanja u vezi sa priznavanjem palestinske državnosti kako je to predloženo nacrtom rezolucije Saveta bezbednosti UN", rekao je Lavrov i dodao da se i dalje postavlja pitanje kako će se mirovni proces >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odvijati u budućnosti.

"Mi smo trenutno u intenzivnim kontaktima sa Palestincima, kao i sa učesnicima ''kvarteta'' međunarodnih posrednika, da bismo utvrdili kako cela ova situacija može da utiče na celokupne napore u cilju obnove mirovnog procesa, koji je ove godine zapao u ćorsokak", istakao je ruski šef diplomatije.

Prema njegovim rečima, Rusija sarađuje sa svim umešanim stranama kako bi one uvidele svoju odgovornost za konačno rešavanje ovog bliskoistočnog sukoba, uključujući sva pitanja u vezi sa statusom palestinske države.

"Zainteresovani smo da se to dogodi što je pre moguće", naglasio je Lavrov.

Nacrt rezolucije SB UN pozdravlja ideju o održavanju međunarodne konferencije kako bi se nastavio palestinsko-izraelski dijalog koji je obustavljen u proleće i predviđa da sve izraelske snage napuste zauzete teritorije do 2017, podseća Tas s, uz napomenu da je prvobitna varijanta dokumenta koju je podnela palestinska delegacija postavila rok od 24 meseca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Što pre rešiti pitanje Palestine"

Izvor: B92, 19.Dec.2014

Rusija je zainteresovana za što skorije rešavanje pitanja državnog statusa Palestine, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov...On je podsetio da je Rusija priznala državu Palestinu krajem 1980-ih, prenosi agencija Tass..."Stoga nemamo nikakva pitanja u vezi sa priznavanjem palestinske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.