Lavrov: Ne zanima me stav Zapada o Krimu

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ne zanima me stav Zapada o Krimu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da ga ne zanima stav Zapada o statusu Krima, niti o bilo kom drugom unutrašnjem pitanju Rusije.

- Nisam zainteresovan za stav Zapada o Krimu i isto tako nisam zainteresovan za njihovo mišljenjo o bilo kom drugom pitanju iz domena unutrašnjih poslova Ruske Federacije - istakao je Lavrov na marginama međunarodnog debatnog foruma Valdaj.

Lavrov je odgovorio na pitanje da li će Zapad nastaviti da insistira da Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrati Krimsko poluostrvo Ukrajini, javlja RIA "Novosti".

Govoreći o pitanju Ukrajine, šef ruske diplomatije je rekao da sve strane treba da se fokusiraju na primjenu mirovnog plana umjesto što navode "beskorisna" predviđanja o tome kada će kriza biti okončana.

- Mislim da su diskusije o tome kada će biti okončana kriza u Ukrajini beskorisne, a ono što je istinski važno je koncentrisati sa na ono što je urađeno, odnosno sporazum iz Minska - rekao je Lavrov.

On je dodao da primjena sporazuma iz Minska ne ide glatko, te da se i dalje nastavlja razmena vatre.

- Nažalost, kijevska vlada nastavlja da koristi teško naoružanje i uništava ekonomsku i socijalnu infrastrukturu na jugoistoku Ukrajine - rekao je on.

On je dodao da je sada veoma važno ne dozvoliti da propadne sporazum o tampon zoni, jer će on omogućiti uspostavljanje održivog prekida vatre.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lavrov: Ne interesuje me mišljenje Zapada o Krimu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da ga ne interesuje mišljenje Zapada po pitanju Krima, kao ni po drugim unutrašnjim pitanjima Rusije..."Ne interesuje me mišljenje Zapada o ovome i pođednako sam nezainteresovan za njihovo mišljenje po drugim unutrašnjim pitanjima Ruske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.