Lavrov: Besramni pokušaj Zapada da se za nastavak sukoba koji je pokrenuo Zapad okrivi Rusija

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Besramni pokušaj Zapada da se za nastavak sukoba koji je pokrenuo Zapad okrivi Rusija

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je tokom telefonskog razgovora sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem izjavio da saopštenja o terorističkim napadima izazivaju sumnje u američko podstrekivanje i izlaze iz diplomatske etike, saopštio je zamenik ministra Sergej Rjabkov.

„Lavrov je izrazio krajnje ogorčenje zbog izjava koje su dolazile iz usta zvaničnog predstavnika Stejt departmenta u vezi sa telefonskim razgovorom šefova spoljnopolitičkih resora Rusije i SAD, koji je održan juče“, rekao je Rjabkov.

Po njegovim rečima, Lavrov je naglasio da „besramni pokušaji da se za nastavak sirijskog konflikta, koji je pokrenuo Zapad, okrivi Rusija, izjave o „terorističkim napadima na ruske gradove“ u slučaju nastavka operacije protiv ekstremista u Siriji, ne samo da izlaze van diplomatske etike, već izazivaju sumnju u podstrekačku ulogu Vašingtona.

Ranije je predstavnik Stejt departmenta Džon Kirbi izjavio da će Moskva nastaviti da „šalje kući tela vojnika u džakovima i troši resurse“, ako „ne prekine nasilje“ u Siriji. Po njegovim rečima, u slučaju nastavka konflikta ekstremisti mogu iskoristiti situaciju za napad na ruske gradove. Osim toga, „biće oboreno još ruskih aviona“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.