Izvor: Blic, 17.Mar.2017, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAŽNA PRETNJA BOMBOM Švedski ministar evakuisan iz aviona

Švedski ministar odbrane Peter Hultkvist danas je, nakon pretnje bombom, evakuisan iz aviona koji se spremao da poleti, javili su lokalni mediji.

Policija je, međutim, saopštila da je u pitanju bila lažna pretnja, preneo je AFP.

Avion je zaustavljen na pisti dok se pripremao da poleti iz švedskog grada Luleo, a Hultkivist je izveden iz aviona, javila je televizija SVT.

Televizija je prenela izjave putnika u avionu, koji tvrde da su prepoznali ministra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i policijskog inspektora koji je potvrdio da je Hultkvist imao rezervisano mesto u avionu.

Švedska vlada i obezbeđenje ministra, međutim, odbili su da potvrde da li je Hultkvist zaista bio u avionu.

Policija je navela u saopštenju da je reagovala na pretnju bombom na aerodromu u Luleu, ali su procenili da je u pitanju lažna pretnja i prekinuli intervenciju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.