Kurdski borci napreduju prema brani kod Mosula

Izvor: VOA, 17.Avg.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdski borci napreduju prema brani kod Mosula

Američki funkcioneri navode da je u današnjih 14 napada uništeni ili oštećeni oklopni transporteri i jedna postaja Islamske države. Sjedinjene Države navode da su u najnovijim napadima upotrebile mešavinu borbenih mlaznjaka, bombardera i dronova .

Kurdi su danas saopštili da su ponovo preuzeli kontrolu nad istočnim delom teritorije kraj brane na reci Tigar u Mosulu, koja snabdeva strujom i sprovodi irigaciju u najvećem delu tog regiona. Medjutim, Kurdi su takodje ukazali da >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je njihov naredak usporen bombama koje su postavili džihadisti tokom povlačenja.

Nezavisno od toga, juče su očevici ispričali da su ekstremisti iz redova Islamske države, tokom racije u selu Kočo u severnom Iraku, masakrirali 80 ljudi, pretežno pripadnika verske manjine Jazidi.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.