Kurdi potisnuli ekstremiste IS

Izvor: Press, 25.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi potisnuli ekstremiste IS

Kurdske snage bezbednosti danas su ponovo zauzele grad Zumar i nekoliko obližnjih sela, na severu Iraka, koji su se nalazili pod kontrolom ekstremista Islamske države, saopštili su lokalni bezbednosni zvaničnici.
Kurdski borci u Iraku, Pešmerge, napredovali su rano jutros iz pet pravaca posle vazdušnih udara koalicionih snaga na položaje IS, rekao je jedan kurdski obaveštajni zvaničnik, a preneo Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />


Kurdske snage naišle su na žestok otpor, ali su ga naposletku savladale.

Ofanziva ekstremista IS, koji su u junu zauzeli velike delove severnog i zapadnog Iraka i susedne Sirije, naišla je na žestoke kritike međunarodne zajednice.

Vazdušni udari koalicionih snaga predvođenih SAD počeli su u avgustu kao podrška lokalnim snagama na terenu koje nastoje da potisnu džihadiste.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak, džihadisti potisnuti iz Zumara

Izvor: RTS, 25.Okt.2014

Grad Zumar i nekoliko obližnjih sela na severu Iraka ponovo su pod kontrolom kurdskih snaga, nakon snažnih borbi sa ekstremistima Islamske države...Pešmerge, kurdski borci u Iraku, napredovali su rano jutros iz pet pravaca posle vazdušnih udara koalicionih snaga na položaje Islamske države, rekao...

Nastavak na RTS...

Kurdi potisnuli džihadiste, oslobođen Zumar

Izvor: Mondo, 25.Okt.2014

Dok se kurdske snage bezbednosti sve bolje nose sa snagama ekstremista Islamske države, na diplomatskom planu se prebacue loptica ko je kriv zbog vojnih uspeha džihadista...Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis..Kurdske snage danas su ponovo zauzele grad Zumar i nekoliko obližnjih sela, na severu Iraka,...

Nastavak na Mondo...

Islamisti granatirali Kobane

Izvor: Blic, 25.Okt.2014

Borci Islamske države granatirali su danas sirijski grad Kobane u kome nastavljaju da se bore sa Kurdima, saopštili su danas aktivisti i kurdski zvaničnici...Idris Nasan, viši kurdski zvaničnik u Kobaneu, precizirao je da su današnje borbe bile koncentrisane na istočne i južne krajeve na ivici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.