Kukasti krstovi u Mostaru

Izvor: Press, 06.Jul.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukasti krstovi u Mostaru

Na nekoliko reklamnih panoa u jednoj mostarskoj ulici su ispisana nacistička obeležja, izvestili su danas mediji iz BiH.
          Na jednom od reklamnih panoa u Ulici kralja Tvrtka crnom bojom noćas je nacrtan kukasti krst ispod koga piše "14/88", javio je portal Klix.ba. Nepoznati počinilac ili više njih, na istom panou, sa druge strane, crnom bojom je nacrtao slovo "U" iznad koga je napisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "NDH". Oko 100 metara dalje, na samom kružnom toku u centru grada, takođe, na jednom od reklamnih panoa, nacrtan je još jedan kukasti krst ispod koga piše "UM 94" i "Ustaše Mostar". Najnoviji nacistički ispad dogodio se u trenutku kada Mostar obeležava 10. godišnjicu upisivanja Starog mosta i starog jezgra grada na listu svetske kulturne baštine UNESKO-a. Tim povodom sinoć je u Mostaru održan koncert grupe Kolonija, kome je prisustvovalo oko 2.000 ljudi. Za vreme trajanja koncerta sa Starog mosta se zavijorila zastava Armije BiH, a ista je nakon toga uklonjena, navodi sajt Hercegovina.info.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.