Kubancima ukinuta zabrana, mogu da putuju morem

Izvor: N1 televizija, 22.Apr.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubancima ukinuta zabrana, mogu da putuju morem

Kubanska vlada saopštila je da je svim Kubancima ukinuta zabrana putovanja morem, čime se ukida višedecenijska zabrana kojom je bilo ilegalno putovati u SAD pomorskim putem.

Ta mera će stupiti na snagu u utorak, 26. aprila i odnosiće se na kubanske putnike i posadu teretnih i turističkih brodova, preneli su tamošnji mediji. Vlada u Havani odlučila je da dozvoli "ulazak i izlazak Kubanaca iz zemlje, bez obzira na njihov migracioni status, kao putnici ili članovi posade".

Ukidanje te zabrane doneto je u okviru procesa normalizacije odnosa sa SAD, koji je započet u decembru 2014. godine i nedavne posete Kubi američkog predsednika Baraka Obame.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kubanci legalno mogu morem za SAD

Izvor: Mondo, 22.Apr.2016

Kubanska vlada saopštila je danas da je svim Kubancima ukinuta zabrana putovanja morem, čime se ukida višedecenijska zabrana prema kojoj je bilo ilegalno putovati u SAD pomorskim putem...Foto: AP Photo/Hans Deryk, File..Ta mera će stupiti na snagu u utorak, 26. aprila i odnosiće se na kubanske putnike...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.