Krijumčari ne osećaju krivicu zbog mrtvih izbeglica

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2015, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krijumčari ne osećaju krivicu zbog mrtvih izbeglica

Četvorica osumnjičenih trgovaca ljudima izjasnili su se pred sudom u Mađarskoj da se ne osećaju krivim za smrt izbeglica čija tela su pronađena u jednoj hladnjači u Austriji.

Krijumčari će ostati u pritvoru u Mađarskoj, mada policija veruje da su uhvaćeni trgovci ljudima koji su se juče pojavili pred sudom u Kečkemetu, nižeg ranga jedne od brojnih beskrupulozni bandi koje transportuju imigrante u zamenu za, ponekad, veoma velike sume novca.

Uhapšena četvorka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od koji su trojica Bugari, jedan star 29, drugi 30 i treći 50 godina kao i četvrti Avganistanac od 28 godina ostaće u pritvoru do 29. septembra, pošto su iz mađarskog tužilaštva novinarima rekli da se osumnjičeni suočavaju sa optužbama za krijumčarenje ljudi, mučenje i ostvarivanje finansijske koristi.

Mađarska policija je prvo privela sedam osumnjičenih, od kojih je četvoricu uhapsila - trojicu Bugara i jednog Avganistanca. Kamion hladnjača sa telima 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece, pronađen je na auto-putu kod austrijskog mesta Parndorf, pošto je hladnjača od 7,5 tona u sredu krenula iz Budimpešte, prešla mađarsko-austrijsku granicu i u četvrtak kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na auto-putu.

U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, policija je kontrolisala pošto je dugo stajao u zaustavnoj traci kada su pronađena tela mrtvih izbeglica.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.