Kremlj odbacio optužbe o hakovanju demokrata kao apsurdne

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj odbacio optužbe o hakovanju demokrata kao apsurdne

Zvanični Kremlj odbacio je danas optužbe da Rusija stoji iza hakovanja mejlova Nacionalnog komiteta Demokratske stranke u SAD, opisujući ih kao apsurdne.

- I dalje vidimo opsesivne pokušaje da se Rusija koristi kao tema tokom predizborne kampanje u SAD. Te apsurdne tvrdnje je odmah negirala porodica poznatog predsedničkog kandidata - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, misleći na najstarijeg sina republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, Donalda Trampa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Juniora.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je ranije danas optužbe da Moskva stoji iza hakovanja mejlova Nacionalnog komiteta Demokratske stranke u SAD.

Na pitanje novinara u Laosu da li je Rusija odgovorna, Lavrov je rekao "ne želim da koristim proste reči" i pružio ruku da pozdravi američkog državnog sekretara Džona Kerija, sa kojim se sreo na marginama sastanka nacija Jugoistočne Azije u Laosu, prenosi AFP.

Sam Tramp ne krije da se divi ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, što je dovelo do spekulacija da ruski lider radi na Trampovoj pobedi.

Vikiliks je pre dva dana objavio oko 20.000 imejlova te stranke, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanja senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

Iz kampanje Hilari Klinton za to su odmah optužili Rusiju rekavši da ona pokušava da pomogne Trampov put ka Beloj kući.

FBI je juče pokrenuo istragu o tome da li su ruski hakeri odgovorni za ovaj incident koji je izazvao veliku neprijatnost za demokrate usred kampanje, kao i optužbe da Moskva nastoji da utiče na američke predsedničke izbore.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kremlj odbacio optužbe o hakovanju demokrata u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2016

Optužbe o ruskom hakerskom napadu elektronske pošte članova Demokratske stranke u SAD su "apsurdne", saopštio je danas Kremlj..."Vidimo manične pokušaje da se Rusija iskoristi u predizbornoj kampanji u SAD. Te informacije su apsurdne i odmah su ih demantovali članovi porodice kandidata na predsedničkim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.