Kraj epidemije ebole u Nigeriji

Izvor: RTV Pink, 20.Okt.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj epidemije ebole u Nigeriji

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je danas kraj epidemije ebole u Nigeriji, posle isteka perioda od 42 dana bez novih slučajeva obolevanja.



"Epidemija ebole u Nigeriji je prošla. Ovo je veliki uspeh", izjavio je predstavnik SZO Rui Gama Vaz na konferenciji za novinare u nigerijskoj prestonici Abudži, prenosi Rojters. Najmnogoljudnija afrička država je pohvaljena zbog brzog odgovora na ebolu nakon što je inficirani liberijski diplomata u julu doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << virus u tu zemlju, navodi BBC. SZO je u petak zvanično proglasila kraj ebole u Senegalu. U najnovijioj epidemiji ebole umro je više od 4.500 ljudi u zapadnoj Africi, uglavnom u Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu. Procenjuje se da je 70 odsto obolelih umrlo. U međuvremenu je sazvan sastanak ministara spoljnjih poslova EU o tome kako da pojačaju borbu protiv pretnje od ove bolesti. Evropske zemlje su za borbu protiv ebole izdvojile više od 500 miliona evra, ali Velika Britanija traži da se ta cifra udvostruči.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.