Konzervativci pomerili odlučivanje o Kameronovom nasledniku

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzervativci pomerili odlučivanje o Kameronovom nasledniku

Ime naslednika Dejvida Kamerona biće poznato 9. septembra, saopštila je konzervativna stranka, čime je pomerila za nedelju dana ovu odluku.

Podnošenje kandidatura počeće sutra i biće zatvoreno u četvrtak, a ime novog vođe biće objavljeno 9. septembra, rekao je potparol stranke.

Svi pogledi uprti su u Borisa Džonsona, vođu bloka za izlazak zemlje iz Unije.

Međutim, list Tajms danas je pomenuo još jednog favorita, ministarku unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Terezu Mej, pozivajući se na anketu instituta JuGav (YouGov).

Poznati evroskeptik, Tereza Mej (59) je sve iznenadila kada se pridružila strani koja se zalagala za ostanak zemlje u Uniji, na čelu s premijerom Kameronom. Ona se, međutim, klonila prvih redova tokom kampanje. Prema mišljenju mnogih torijevaca, ona predstavlja savršen kompromis da pomiri stranku podeljenu između onih za i onih protiv EU.

Za sada je samo ministar rada Stiven Krab zvanično najavio da će se kandidovati. Proevropski ministar zdravlja Džeremi Hant je rekao danas da ozbiljno razmatra mogućnost da se kandiduje.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Naslednik Kamerona poznat 9. septembra

Izvor: Radio 021, 28.Jun.2016

Ime naslednika britanskog premijera Dejvida Kamerona biće poznato 9. septembra, saopštila je danas konzervativna stranka, čime je pomerila za nedelju dana ovu odluku...Podnošenje kandidatura počeće sutra i biće zatvoreno u četvrtak, a ime novog vođe biće objavljeno 9. septembra, rekao je portparol...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.